Кернес пообіцяв нагодувати причетних до закупівель фруктів для зоопарку “ананасами з цегли”

Фото: telegraf.com.ua

Мер Харкова Геннадій Кернес пообіцяв нагодувати причетних до закупівель фруктів для зоопарку за значно завищеними цінами “ананасами з цегли”.

Про це він заявив на сесії Харківської міськради, коментуючи виступ депутата Ігоря Черняка про закупівлі зоопарку.

Черняк нагадав, що в лютому Харківський зоопарк уклав договір на закупівлю фруктів, згідно з яким передбачалося придбати 460 кг ананасів за ціною 350 гривень за кілограм, мандарини – по 95 гривень, яблука – по 35 гривень, груші – по 65 гривень, лимони – по 110 гривень, банани й апельсини – по 95 гривень. Ці ціни в кілька разів перевищують ціни на ті ж фрукти в супермаркетах міста. “Я прошу звернути увагу, розібратися. Нехай хоч хтось за це відповість”, – звернувся Черняк до депутатів.

“А кому ананас в зоопарку потрібен?… Кому він потрібен в зоопарку? Хто відповість? Хто?”, – запитав Кернес.

Кернес заявив, що з цього питання буде створена контрольна комісія.

“Я за цей зоопарк борюся для дітей наших, щоб вони такі допитливі і хороші могли відвідати місце, де вони б зустрічалися з природою. Пам’ятайте, ми оголосили, що зоопарк буде безкоштовний, за додаткову плату буде вхід тільки в океанаріум? Я хочу сказати вам, що якщо будуть такі факти – я не кажу, що вони підтверджені, я кажу, що вони зараз прозвучали, – що кому-то хочеться з’їсти ананас за рахунок мавпи, я обіцяю вам: я куплю вам ананаси. Тільки вони будуть з цегли ці ананаси, і будете ви їх їсти. Не може бути такого, щоб ціни навіть в супермаркеті, – а ми говоримо про оптові закупівлі – різнилися таким порядком, як зараз назвав Черняк … Я попереджаю вас всіх: Терехова, Богача, Бабицьку, хто там ще працює – всіх попереджаю за корми для звірів. Я розумію – свіже м’ясо, тільки убитий там, припустимо, баранчик коштує якихось грошей – леву… Щоб припинили це неподобство”, – сказав Кернес.